MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Op zoek naar een Brandwacht? | Wij zijn rijksgediplomeerd!

Op zoek naar rijksgediplomeerde brandwachten? Dan bent u aan het goede adres bij De Groot Brandwachten. Er zijn verschillende redenen en oorzaken waarvoor Rijksgediplomeerde brandwachten worden ingezet. Heeft u bijvoorbeeld een storing aan BMC, BMI of de sprinklerinstallatie? Heeft u brandwachten nodig voor de nacontrole na een brand? Of werden uw compartimentscheidingen afgekeurd? Wat uw reden ook is, wij staan voor u paraat. Door hun opleiding bij de brandweer, kennen onze Rijksgediplomeerde brandwachten de wet- en regelgeving en kunnen ze omgaan met kleine blusmiddelen. 

Onze rijksgediplomeerde professionals zijn binnen 2 uur op locatie, klaar om u te helpen. Tarieven bespreken we vooraf, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wel zo fijn! Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij dé specialist in brandveiligheid in Nederland. 

Met spoed op zoek naar Rijksgediplomeerde brandwachten? Bel ons dan meteen op 078 - 645 2257; we zijn 24/7 bereikbaar!24/7 bereikbaar 24/7 bereikbaar

Of het nou 's avonds, door de week of in het weekend is. Bel ons gerust voor advies, een prijsopgave of informatie.

Rijksgediplomeerd Rijksgediplomeerd

Onze brandwachten zijn rijksgediplomeerd en voorzien van een breed scala aan certificaten. Erkend door gemeente en verzekeraars.

Brandwachten in heel Nederland Leveren in heel Nederland

Van Groningen tot Maastricht. Onze brandwachten komen door het hele land. We leveren ook brandwachten buiten Nederland.

Brandwacht is snel ter plaatse Snel ter plaatse

Heeft u met spoed brandwachten op locatie nodig? Regelen wij! Onze brandwachten zijn binnen 2 uur aanwezig op locatie.

Waarom een brandwacht huren bij De Groot Brandwachten?

Om de veiligheid te verhogen en de risico’s tijdens werkzaamheden te verminderen, wordt er vaak geëist door de gemeente, brandweer of verzekeraar dat er een brandwacht wordt ingezet. Het is immers belangrijk om aan de wet- en regelgeving te voldoen. De brandwachten die De Groot Brandwachten inzet zijn allemaal Rijksgediplomeerd en erkend door gemeente en verzekeraars. Dit betekent dat al onze brandwachten een opleiding van 2 jaar hebben gehad, waarbij ze alles hebben geleerd op het gebied van brandbestrijding. Als vrijwilligers zijn ze ook actief bij brandweerkorpsen. Met deze achtergrond is een brandwacht goed in staat om in te schatten waar de gevaren van brand liggen en welke acties er ondernomen moeten worden om de risico’s te beperken, zodat de kans op brand minimaal is. Lees hier meer over de diploma’s en certificeringen van onze Rijksgediplomeerde brandwachten. 


Onze brandwachten zijn dus ontzettend ervaren als het aankomt op brandbestrijding en brandveiligheid. Op gebied van veiligheid en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn al onze Rijksgediplomeerde brandwachten dus echte professionals. We hebben ruim 400 veiligheidsdeskundigen in dienst die voor allerlei projecten kunnen worden ingezet. 


Wilt u een brandwacht huren die risicovolle werkzaamheden moet controleren? Neem dan snel contact met ons op! U kunt ook bij ons terecht als u op zoek bent naar Rijksgediplomeerde brandwachten met andere diploma’s; denk aan veiligheidskundigen, mangatwachten die de veiligheid garanderen in besloten ruimtes en BHV’ers. 

Contact opnemen    Offerte aanvragen


Wat doet een brandwacht?

Een brandwacht is verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen. Zo houdt een brandwacht toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden en doet hij/zij aan brandpreventiecontroles. Een brandwacht kan bijvoorbeeld ook ingezet worden om toezicht te houden bij werkzaamheden aan een gebouw waar een sprinklerinstallatie stuk is of kan worden ingezet bij bijvoorbeeld een theatershow waarbij er rook wordt gebruikt en de BMI wordt uitgeschakeld. Brandpreventie is immers erg belangrijk. 


Een brandwacht kan bovendien een beginnende brand bestrijden, weet hoe een gebouw moet worden ontruimd en kan EHBO toepassen. Een brandwacht kan ook een aanvulling zijn op het BHV team. Afhankelijk van de klus, kunnen we bij De Groot Brandwachten verschillende teams inzetten. Wilt u een brandwacht inhuren? Dan staan we voor u klaar. Wij zetten geen industriële brandwachten in, maar enkel Rijksgediplomeerde brandwachten met veel ervaring met brandgevaarlijke situaties. 


Verschillende soorten brandwachten voor verschillende klussen

First Responder Team: rijksgediplomeerde repressieve brandwachten

Bij De Groot Brandwachten bieden we First Responder Teams aan, die de interne hulpverlening bij bedrijven verzorgen. Bij brand, (medische) hulpverlening of evacuatie staan onze repressieve brandwachten (=brandwachten die nu nog actief zijn bij de brandweer) paraat om te helpen tot de reguliere hulpdiensten er zijn. 


Brandwacht voor veiligheidstoezicht

We kunnen ook brandwachten inzetten voor brandveiligheidstoezicht, bijvoorbeeld als een brandmeldinstallatie uitvalt, compartimentscheidingen worden afgekeurd of als er nacontrole na een brand nodig is.

Onze brandwachten zijn ook inzetbaar bij storingen in sprinklerinstallaties. Zolang de sprinklerinstallatie buiten werking is, zullen onze brandwachten het pand inspecteren op potentieel brandgevaarlijke situaties. 


Wat uw klus ook is, van de veiligheid garanderen op een evenement tot nacontrole na brand, wij kunnen u helpen.  Neem contact met ons op op het nummer 078-645 2257 om uw situatie te bespreken. Wij kunnen uiteraard klussen op voorhand inplannen, maar als u een last-minute klus hebt, kunnen wij binnen 2 uur aanwezig zijn op locatie. 


Wat kan ik van de brandwachten van De Groot Brandwachten verwachten?

Als u kiest om te werken met De Groot Brandwachten, dan kunt u er zeker van zijn dat uw brandwachten hun Rijksdiploma Brandwacht hebben gehaald. Een rijksgediplomeerde brandwacht is een brandwacht die een opleiding bij de brandweer heeft gedaan. Onze brandwachten zijn dus veel beter opgeleid dan een gewone industriële brandwacht. 

Veel van onze brandwachten zijn ook gecertificeerd in gasmeten, kleine blusmiddelen bedienen en eerste hulp verlenen. Wat ook fijn is, is dat we bij een project proberen om steeds dezelfde brandwachten in te zetten. Zo ziet u steeds dezelfde gezichten. 


Brandwachten voor allerlei branches

Onze brandwachten zijn inzetbaar in allerlei branches, zoals:


Op zoek naar brandwachten voor een project? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag de juiste medewerkers en materialen te vinden die u nodig hebt om uw project veilig uit te voeren. 

Contact opnemen    Offerte aanvragen


Service van De Groot Brandwachten

Heeft u vragen? Dan kunt u ons 24/7 bereiken via 078 - 645 2257 of ons e-mailen op info@degrootbrandwachten.nl. Naast Rijksgediplomeerde brandwachten, kunt u bij ons ook terecht voor onder meer mangatwachten die toezicht houden bij werkzaamheden in besloten ruimten of veiligheidskundigen die worden ingezet voor allerlei klussen, denk hierbij aan werkplekbeoordeling en het uitvoeren van risico-inventarisaties en evaluaties. 

Kiezen voor De Groot Brandwachten?

  • Waar u zich ook bevindt in Nederland, onze brandwachten zijn binnen 2 uur aanwezig op locatie

  • Spoedgeval ‘s nachts of in het weekend? Geen probleem, we zijn 24/7 bereikbaar

  • Uiteraard zijn onze brandwachten volledig gediplomeerd én gecertificeerd


Brandwacht met spoed nodig? Bel ons nú! 


Rijksgediplomeerde brandwacht op zoek naar werk?

We zoeken altijd gediplomeerde brandwachten met ervaring. Bekijk onze ‘vacature brandwacht’-pagina voor meer informatie.