MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Nacontrole na brand

Het is één van de grootste rampen dat een onderneming kan overkomen: brand. De schade is vaak groot en bedrijfsprocessen worden ernstig verstoord. Nadat de brandweer vertrekt, begint voor de ondernemer en verzekeraar de zware taak om de schade te inventariseren en om zo snel mogelijk actie te ondernemen om gevolgschade te beperken.

Direct na de brand zijn er een groot aantal veiligheidsvraagstukken. Is de brand echt uit, of bestaat de kans dat het op een later moment weer oplaait? Kan het pand veilig achtergelaten worden of bestaat het risico op inbraak of plundering? Doordat De Groot Brandwachten met regelmaat wordt ingezet om nacontroles uit te voeren na een brand, mogen wij ons hierin specialist noemen. Hierdoor kunnen we een doelmatige inzet garanderen om u de eerste uren na een brand volledig te ontzorgen. En dit kunnen we 24 uur per dag, 7 dagen per week door heel Nederland en Vlaanderen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 078-645 2257.

Onze werkwijze

Bij grote of complexe branden is het voor de brandweer vaak niet mogelijk om alle vuurhaarden te bereiken. Vanaf afstand wordt de brand bestreden totdat het vuur en de rook is verdwenen. Dit is echter geen garantie dat alle smeulende resten zijn geblust. Hierdoor is het goed mogelijk dat enkele uren later een vuurhaard weer oplaait. Om hier adequaat op te reageren zetten we hiervoor een team van minimaal 2 brandwachten in. Deze brandwachten zijn uitgerust met onder andere onafhankelijke ademlucht (om schone lucht in te kunnen ademen in een vervuilde omgeving), een warmtebeeldcamera (om temperatuursverandering te kunnen ontdekken voordat een vuurhaard volledig oplaait) en een koolmonoxide-meter. Ook brengen we indien gewenst een aantal kleine blusmiddelen mee, zoals schuimblussers.

De brandwachten lopen continu rondes om eventuele veranderingen vroegtijdig waar te nemen voordat de brand extra schade kan aanrichten. Indien verantwoord zullen we kleine vuurhaarden zelf bestrijden met kleine blusmiddelen. Wanneer de brand te groot is of het te risicovol is om de vuurhaard te bereiken zal de brandweer worden teruggeroepen.

Beveiliging

In veel gevallen kan een pand na een brand niet meer afgesloten worden. Dit omdat deuren geforceerd zijn of omdat zelfs volledige muren zijn omgevallen. Ook kan het wenselijk zijn om deuren open te laten staan om het pand door te luchten. Helaas is dit voor sommige ongenodigden een uitgelezen kans om waardevolle materialen weg te nemen. Om deze reden zetten we beveiligers, eventueel in combinatie met een hond, in om het terrein en pand te bewaken. Ook de beveiligers zijn 24/7 inzetbaar in heel Nederland.