MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Nacontrole na brand

Het is één van de grootste rampen dat een onderneming kan overkomen: brand. De schade is vaak groot en bedrijfsprocessen worden ernstig verstoord. Nadat de brandweer vertrekt, begint voor de ondernemer en verzekeraar de zware taak om de schade te inventariseren en om zo snel mogelijk actie te ondernemen om gevolgschade te beperken.


Direct na de brand zijn er een groot aantal veiligheidsvraagstukken. Is de brand volledig uitgebrand, of bestaat de kans dat het op een later moment weer oplaait? Kan het pand veilig achtergelaten worden of bestaat het risico op inbraak of plundering? De brandweer verricht nacontrole na een brand, maar als het vuur is gedoofd, trekken zij zich uiteraard terug om andere branden te blussen. Dan kunnen wij u helpen door het pand in de gaten te houden. Als onze brandwachten opmerken dat het vuur weer begint te smeulen, roepen we de brandweer terug. 


Doordat De Groot Brandwachten met regelmaat wordt ingezet om nacontroles uit te voeren bij een brand, mogen wij ons hierin specialist noemen. Hierdoor kunnen we een doelmatige inzet garanderen om u de eerste uren na een brand volledig te ontzorgen. Onze brandwachten zijn rijksgediplomeerd en snel ter plaatse, om u meteen te helpen. 


En dit kunnen we 24 uur per dag, 7 dagen per week door heel Nederland en Vlaanderen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 078-645 2257. Neem nu contact met ons op, we staan direct voor u paraat. 

24/7 bereikbaar 24/7 bereikbaar

Of het nou 's avonds, door de week of in het weekend is. Bel ons gerust voor advies, een prijsopgave of informatie.

Rijksgediplomeerd Rijksgediplomeerd

Onze brandwachten zijn rijksgediplomeerd en voorzien van een breed scala aan certificaten. Erkend door gemeente en verzekeraars.

Brandwachten in heel Nederland Leveren in heel Nederland

Van Groningen tot Maastricht. Onze brandwachten komen door het hele land. We leveren ook brandwachten buiten Nederland.

Brandwacht is snel ter plaatse Snel ter plaatse

Heeft u met spoed brandwachten op locatie nodig? Regelen wij! Onze brandwachten zijn binnen 2 uur aanwezig op locatie.


Nacontrole na brand: onze werkwijze

Bij grote of complexe branden is het voor de brandweer vaak niet mogelijk om alle vuurhaarden te bereiken. Vanaf afstand wordt de brand bestreden totdat het vuur en de rook is verdwenen. Dit is echter geen garantie dat alle smeulende resten zijn geblust. Hierdoor is het goed mogelijk dat enkele uren later een vuurhaard weer oplaait. Om hier adequaat op te reageren zetten we hiervoor een team van minimaal 2 brandwachten in. Deze brandwachten zijn uitgerust met onder andere onafhankelijke ademlucht (om schone lucht in te kunnen ademen in een vervuilde omgeving), een warmtebeeldcamera (om temperatuursverandering te kunnen ontdekken voordat een vuurhaard volledig oplaait) en een koolmonoxide-meter. Ook brengen we indien gewenst een aantal kleine blusmiddelen mee, zoals schuimblussers.

De brandwachten lopen continu rondes om eventuele veranderingen vroegtijdig waar te nemen voordat de brand extra schade kan aanrichten. Indien verantwoord zullen we kleine vuurhaarden zelf bestrijden met kleine blusmiddelen. Wanneer de brand te groot is of het te risicovol is om de vuurhaard te bereiken, zal de brandweer worden teruggeroepen.

Beveiliging

In veel gevallen kan een pand na een brand niet meer afgesloten worden. Dit omdat deuren geforceerd zijn of omdat zelfs volledige muren zijn omgevallen. Ook kan het wenselijk zijn om deuren open te laten staan om het pand door te luchten. Helaas is dit voor sommige ongenodigden een uitgelezen kans om waardevolle materialen weg te nemen. Om deze reden zetten we beveiligers, eventueel in combinatie met een hond, in om het terrein en pand te bewaken. Ook de beveiligers zijn 24/7 inzetbaar in heel Nederland. 

Nablussen

Bij sommige branden blijft een vuur dagen of weken branden. Denk aan fosfor dat ontvlamt, een brandende vuilnisbelt of koffie die in vuur en vlam staat. In deze gevallen zal de brandweer blussen tot het vuur geneutraliseerd is, daarna neemt een team repressieve Rijksgediplomeerde brandwachten het over. Ook voor nablussen kunt u bij ons terecht. 

Nacontrole na brand bij De Groot Brandwachten

Op zoek naar brandwachten om nacontroles na een brand uit te voeren? Of zoekt u eerder beveiligers? Neem dan snel contact met ons op. We zijn 24/7 bereikbaar!