MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Rijksgediplomeerde brandwachten voor overheidskorpsen

Onderbezetting van een beroeps- of vrijwillige brandweerpost kan grote gevolgen met zich meebrengen. Een tijdige uitruk kan niet gegarandeerd worden waardoor de burger niet adequaat bediend wordt. Een potentieel levensgevaarlijke situatie.

De Groot Brandwachten levert repressieve Rijksgediplomeerde brandwachten die direct in een brandweerauto kunnen stappen: zowel voorin als achterin. Onze brandwachten zijn werkzaam bij brandweerkorpsen uit het hele land. Via deze weg voldoen zij aan de leidraad oefenen en zijn medisch geschikt voor het uitoefenen van hun taak. Zodoende zijn zij direct inzetbaar in de uitrukdienst.

Het is ook mogelijk om ad-hoc te leveren bij acute onderbezetting: wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 078-645 2257.

Diplomering

Al onze repressieve brandwachten zijn minimaal in het bezit van het diploma Manschap A / Brandwacht 1e klas. Daarnaast hebben een groot aantal brandwachten de meest uiteenlopende specialismen zoals chauffeur/pompbediende, instructeur, bedienaar redvoertuig etc.. Ook kan De Groot Brandwachten voorzien in bevelvoerders. Indien u behoefte heeft aan medewerkers met een bepaald specialisme vernemen we dit graag: wij kunnen alle gebruikelijke specialismen vertegenwoordigen.

Ondersteuning

Het kan tijdens opleidingen en examens voorkomen dat de ploeg niet compleet is. Hierdoor worden alle cursisten benadeeld: zonder een complete tankautospuit-bemanning mag geen examen gedaan worden. Om dit te voorkomen kan een zgn. ‘dummy’ ingezet worden: een gediplomeerd brandwacht die de lege plaats opvult en meespeelt in het examen. Voor deze taak hebben wij een aantal brandwachten die opgeleid zijn conform de Manschap A-leidraad zodat zij bekend zijn met de huidige lesstof. Ook beschikken deze personen over uitstekende sociale vaardigheden waardoor de aspirant een goede teamgenoot heeft tijdens het examen. Als tegenspel voor bevelvoerders in opleiding kunnen wij ook volledige manschappenploegen leveren.

Materieel

Uiteraard maken wij graag gebruik van de materialen die in uw organisatie beschikbaar zijn. Wij begrijpen ook dat het soms lastig kan zijn om op korte termijn zaken zoals bluspakken, helmen en laarzen te organiseren. Deze materialen kunnen wij meeleveren met onze medewerkers.