MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Vrijgavemeting gassen

Als een gasblusinstallatie een brand detecteert, wordt een ruimte in no-time gevuld met CO2-gas, argon of stikstof, die zuurstof uit de ruimte halen en zo de brand uitdoven. Gasblusinstallaties worden voornamelijk gebruikt in ruimtes waar brandbare producten worden opgeslagen, of in ruimtes waar blussen met water geen goed idee is, denk aan bibliotheken met kostbare manuscripten. 


Om de ruimte na een brand weer vrij te geven, moet het gas op een veilige manier uit de ruimte worden geventileerd. Het is belangrijk dat dit op een correcte manier gebeurt, want deze gassen zijn in grote hoeveelheden erg gevaarlijk. De Groot Brandwachten is al jaren dé specialist in Nederland op het vlak van gasmetingen bij de vrijgave van ruimtes. 


Op zoek naar een specialist die de vrijgavemeting van gassen in goede banen kan leiden? Neem snel contact met ons op door ons te bellen op het nummer 078 - 645 2257.

Contact opnemen    Offerte aanvragen


Gassen veilig ventileren en gasmeting

Bij De Groot Brandwachten zijn onze experts getraind in het veilig ventileren van de gassen. Onze brandwachten kunnen werken met ademlucht en kunnen op een veilige manier de ventilatoren inzetten om de gassen uit de ruimte te halen. Uiteraard wordt er hierbij erg gelet op de omgeving: het is immers niet de bedoeling dat deze gassen mensen in andere gebouwen vergiftigen! Na de ventilatie volgt uiteraard de gasmeting, waarin er wordt gecheckt of alle gassen uit de ruimte zijn verdwenen. Pas nadat de vrijgavemeting aantoont dat het CO2-gas, de argon of de stikstof weg is, kan de ruimte opnieuw worden betreden. 


Wij hebben al vaak gassen moeten ventileren en gasmetingen uitgevoerd bij werkzaamheden. Hiervoor zijn wij dan ook dé specialist in Nederland. 


Ervaren brandwachten inhuren bij De Groot Brandwachten

Wij werken met verschillende rijksgediplomeerde brandwachten die jaren ervaring hebben met het ventileren van serverruimtes, fabriekshallen en meer. Onze specialisten hebben ervaring met ademlucht en met het correct uitvoeren van gasmetingen. Neem snel contact met ons op om brandwachten in te huren voor de vrijgavemeting van gassen. 


Service van De Groot Brandwachten

Heeft u brandwachten nodig die het proces van de vrijgavemeting van gassen op zich kunnen nemen? Dan kunt u ons 24/7 bereiken via 078 - 645 2257 of ons e-mailen naar info@degrootbrandwachten.nl