MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Over ons: de Groot Brandwachten

De Groot Brandwachten zorgt ervoor dat uw woon- en werkomgeving brandveilig blijft. Dit doen we door te investeren in onze kennis, medewerkers én in waardevolle innovaties. In de dienstverlening van Rijksgediplomeerde brandwachten is de Groot Brandwachten één van de marktleiders.

Vrijwel al onze brandwachten staan midden in de samenleving en zijn ook als vrijwilliger actief bij een lokaal brandweerkorps. Zij zijn dus zeer ervaren als het aankomt op brandbestrijding en brandveiligheid. Wij benaderen brandonveilige situaties proactief. We geven gevraagd en ongevraagd advies over de brandveiligheid van uw kantoor, woongebouw of openbare ruimte. Dat doen wij vanuit onze verantwoordelijkheid en op basis van deskundigheid. Meedenken, maar vooral vooruit denken, daar ligt onze kracht.

Onze geschiedenis

De Groot Brandwachten is in 2009 opgericht omdat er een grote vraag naar brandwachten was vanuit technische installatiebedrijven. In deze branche was een dringende behoefte aan goed opgeleide brandwachten met technisch inzicht én de kunde om risicovolle situaties in te schatten. Roland de Groot is de uitdaging aangegaan en korte tijd later was de basis van De Groot Brandwachten gelegd. Met een kleine groep brandwachten konden we alle opdrachtgevers bedienen met de kernwaarden wie we nu nog steeds voeren: Snelle service, Op de achtergrond als het kan en op de voorgrond als het moet, Vertrouwen in elkaar.

  • Snelle service
    Snel schakelen, dat is waar wij goed in zijn. Een groot deel van onze inzetten valt niet te plannen. Daarom zijn wij 24/7 bereikbaar en hebben binnen 2 uur een brandwacht aanwezig op de gevraagde locatie.

  • Op de achtergrond als het kan en op de voorgrond als het moet
    Discretie is belangrijk in ons vak. Dat begrijpen wij als geen ander.

  • Vertrouwen in elkaar
    Vertrouwen is de basis voor de relatie met onze opdrachtgevers en onze medewerkers.

Onze toekomst

Nu, 10 jaar na onze oprichting, kijken we terug op een enorme groei. Van een handjevol brandwachten naar ruim 400 veiligheidsdeskundigen met alle denkbare expertises. Door deze groei hebben we expertise op kunnen bouwen in alle branches waarbij brandwachten of andere veiligheidsmedewerkers ingezet worden.


We blijven ontwikkelen en investeren in onze medewerkers en materialen. Op deze manier kunnen wij u garanderen dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de laatste regelgeving en inzettechnieken. Zo brengen zij een maximale meerwaarde wanneer ze bij u op locatie aanwezig zijn.

Brandveiligheid op maat

Iedere opdrachtgever en elk project is anders. Dit is wat ons vak interessant maakt. Het is onze uitdaging om bij ieder project de medewerker en indien nodig de materialen te plaatsen die volledig aansluiten bij de wens van de opdrachtgever. Het mag dan een cliché zijn maar het is volledig waar: wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.