MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Brandwachten in de zorg

Bent u op zoek naar brandwachten voor de zorgsector? Voor het preventief houden van toezicht als brandmeldinstallaties of sprinklerinstallaties uitgevallen zijn of onderhouden moeten worden kan De Groot Brandwachten ingeschakeld worden. Hiervoor kunt u ons inplannen, maar ook bij ongeplande systeemstoringen, kunt u ons altijd inzetten. Bel ons voor de mogelijkheden. Heeft u nú brandwachten nodig? U kunt ons 24/7 bereiken op het nummer 078 645 2257.


Uitschakeling van brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie

Het kan ook voorkomen het noodzakelijk is om (een deel van) de brandmeld- of sprinklerinstallatie in een ziekenhuis of verzorgingstehuis uit te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld bij een update of bij onderhoud van brandmeldinstallaties. In deze situatie is het nodig om continu toezicht te houden. De brandwachten nemen dan tijdelijk de werkzaamheden van de brandmeldinstallatie over. Dit wordt dan ook door de verzekering gevraagd. Voor toezicht en controle kunt u De Groot Brandwachten inschakelen.


Verplicht om brandwachten in te schakelen

Gaat u in een zorgtehuis of ziekenhuis een brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie updaten of onderhouden? Dan kunt u brandwachten inschakelen die de functie van de brandmeldinstallatie als het ware over zullen nemen. De brandweer, gemeente of verzekeraar zal in het geval van preventief onderhoud of uitval van een brandmeldinstallatie zelfs één of meerdere rijksgediplomeerde brandwachten eisen. 


Onze brandwachten zullen wachtrondes lopen waarbij aandacht wordt besteedt aan potentieel brandgevaarlijke situaties. Daarnaast wordt de begaanbaarheid van de vluchtwegen gecontroleerd. Uiteraard zal de brandwacht naar zijn beste kunnen optreden in geval van een calamiteit en eventueel deel uitmaken van het BHV-team.


Effectieve inzet door De Groot Brandwachten in de zorg

Wanneer u in de zorg een brandwacht nodig heeft, denken we graag met u mee met een effectieve inrichting van onze inzet. Moeten mensen wakker gemaakt worden in geval van een calamiteit? Wij hebben voldoende megafoons. Dienen er tijdelijk extra brandblussers geplaatst te worden? Ook die zijn voorradig. 


Wij snappen heel goed dat u de patiënten en bewoners van uw zorginstelling niet onnodig ongerust wilt maken. Daarom kunnen wij, desgewenst, onze inzet discreet uitvoeren. Dit zal onrust onder bezoekers en bewoners voorkomen.


Ongeplande inzet

Valt uw brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie door een storing uit? Dan kunt u De Groot Brandwacht ook ongepland inzetten voor toezicht. Wij zorgen voor een veilige situatie totdat alles weer perfect werkt. We begrijpen ook dat u in dit geval snel brandwachten ter plaatse wilt. Wij zijn binnen 2 uur aanwezig op locatie.  


Service van De Groot Brandwachten

Als u op zoek bent naar een brandwacht voor in de zorg, bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. Wij zorgen voor een veilige situatie wanneer een systeem gepland of ongepland uit staat. Neem contact met ons op om een aanvraag te doen.