MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Een (brand)veilig evenement; zowel overdekt als in de buitenlucht

De Groot Brandwachten is uw partner in evenementen. Wij verzorgden al eerder de brandbeveiliging bij een groot aantal evenementen. Door onze ervaring met de brandveiligheid van onder andere deze evenementen kan uw publiek zonder zorgen en geheel veilig genieten van uw programma. U kunt bij ons terecht voor de (brand)beveiliging van grote en kleine evenementen, zowel in de buitenlucht als overdekt. U kunt hierbij denken aan een popfestival, marathon, sportevenement, braderie, bazaar, fancyfair, antiekbeurs, rommel- en vlooienmarkt, straatspeeldag, straattheater, bijeenkomsten in een (festival)tent, circus, kermis en bij het stoken van open vuur (kampvuur). Ook kunnen wij u helpen bij de brandveiligheid van een evenement waarbij vuurwerk zal worden afgestoken.

Vergunning

Voor elk evenement, zij het een buurtfeest, festival, circus, braderie of manifestatie, gelden regels voor de organisatie. Vaak is een vergunning van uw gemeente nodig. De vergunningsaanvraag voor uw evenement wordt over het algemeen door de gemeentelijke brandweer getoetst op de brandveiligheidseisen. De Groot Brandwachten kan u adviseren in de benodigde maatregelen voor brandveiligheid die passend zijn voor uw evenement, waardoor uw vergunningsaanvraag niet onnodig vertraagt.

Methode

De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn Rijksgediplomeerd. Zij lopen tijdens het evenement continu rondes om rook of vuur snel waar te nemen, voordat de brand schade kan aanrichten. In geval van vuurwerk of open vuur (bijvoorbeeld een kampvuur), zullen wij aanvullend op strategische plaatsen toezicht houden. De brandwacht is preventief aanwezig en houdt continu de directe omgeving in de gaten. Hierbij wordt gemonitord of er gevaar voor brand ontstaat. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat personen zich kunnen verwonden. Mocht er onverhoopt toch brand ontstaan zal de brandwacht adequaat ingrijpen en proberen het vuur te doven. Hiervoor kunnen we gebruik maken van materialen die de opdrachtgever beschikbaar stelt. Wij beschikken echter over een grote hoeveelheid brandblussers zodat wij deze ook mee kunnen leveren.