MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Brandveiligheid op TV- en Filmlocaties

Op de set van televisie- en filmsets is brandbeveiliging van groot belang; u wilt niet dat uw zorgvuldig geplande opnames in rook op gaan.

Brandveiligheid op de filmset - Binnen

Het kan voorkomen dat er tijdens een indoor-filmopname gebruikt gemaakt wordt van een rookmachine, vuurwerk, of andere attributen waardoor de brandmeldcentrale (BMC) tijdelijk uitgeschakeld moet worden. Op zo’n moment is het belangrijk dat de brandveiligheid wel gehandhaafd blijft. De Groot Brandwachten heeft ervaring met deze situaties en kan u een brandwacht leveren gedurende de periode dat de brandmeldcentrale uitgeschakeld is. Op deze manier loopt de veiligheid van de acteurs en medewerkers én die van het gebouw geen gevaar.

Brandveiligheid op de filmset - Buiten

Ook bij outdoor-filmopnames kan de assistentie van een brandwacht zeer nodig zijn, bijvoorbeeld als er open vuur wordt gebruikt. In dat geval zullen wij op strategische plaatsen toezicht houden. De brandwacht is preventief aanwezig en houdt continu de directe omgeving in de gaten. Hierbij wordt gemonitord of er gevaar voor brand ontstaat. Ook worden voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat personen zich kunnen verwonden.

Methode

De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn Rijksgediplomeerd. Zolang als nodig is lopen wij continu rondes om rook of vuur snel waar te nemen, voordat de brand schade kan aanrichten. Daarnaast zal de brandwacht op strategische plaatsen toezicht houden. De brandwacht is preventief aanwezig en houdt continu de directe omgeving in de gaten. Hierbij wordt scherp in de gaten gehouden of er gevaar voor brand ontstaat.

Mocht er onverhoopt toch brand ontstaan zal de brandwacht adequaat ingrijpen en proberen het vuur te doven. Hiervoor kunnen we gebruik maken van materialen die de opdrachtgever beschikbaar stelt. Wij beschikken echter over een grote hoeveelheid brandblussers zodat wij deze ook mee kunnen leveren.

Figuratie

Heeft de brandweer een rol in uw productie en dient de inzet waarheidsgetrouw uitgevoerd te worden? Veel van onze medewerkers dromen stiekem al lange tijd van een filmcarrière, dus wij doen graag mee! We hebben de beschikking over moderne materialen zoals de zandkleurige bluspakken die vandaag de dag door brandweerkorpsen in het hele land gedragen worden. Ook kunnen wij zorg dragen voor alle andere benodigdheden zoals voertuigen, slangen en andere attributen. Wij denken graag met u mee zodat het een kloppend plaatje wordt.