MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Brandwacht in de staalindustrie

Bent u op zoek naar een partner die de brandveiligheid van uw staalbedrijf onder controle houdt? Dan bent u bij De Groot Brandwachten aan het juiste adres. Onze Rijksgediplomeerde brandwachten zorgen voor brandveiligheid toezicht en nemen preventieve maatregelen.

Veilig werken in de staalindustrie

In de staalindustrie wordt veel gewerkt met vuur en hitte. Dit omdat er veel las, snij en slijpbrandwerkzaamheden zijn. Zogenaamde werkzaamheden onder de noemer ‘heetwerk’, zoals las- of slijpwerkzaamheden, kunnen er, bij onvoorzichtigheid, voor zorgen dat er brand ontstaat. Zeker als er op plaatsen wordt gewerkt waar brandbare materialen in de buurt zijn. Verzekeraars eisen bij deze werkzaamheden de inzet van een brandwacht.


Hoe gaat een brandwacht in de staalindustrie te werk? 

Schakelt u een brandwacht in voor brandveiligheid in de staalindustrie? Dan gaan wij als volgt te werk. Voor aanvang van het werk overleggen we met de monteurs hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden en hoe dit zo veilig mogelijk kan gebeuren. Hierbij worden eventuele risico’s besproken en gecontroleerd. 


Tijdens de werkzaamheden blijft de brandwacht op de achtergrond, maar houdt wel continu toezicht op het werk. Als de brandwacht een onveilige situatie constateert handelt hij of zij hiernaar en onderbreekt hij of zij desnoods de werkzaamheden totdat het gevaar is opgelost. 


Onze brandwachten beschikken over specifieke apparatuur waarmee de controle op brandgevaarlijke situaties zo efficiënt wordt uitgevoerd. Zo kunnen ze met warmtebeeldcamera’s en gasdetectieapparatuur de ruimte controleren. 


Mocht er onverhoopt toch een brandje ontstaan zal de brandwacht proberen deze met een klein blusmiddel te doven.


Brandwachten voor projecten in staalindustrie

De Groot Brandwachten werkt op projectbasis. U kunt onze brandwachten dus inzetten voor diverse projecten. Hierbij kunt u geheel zelf bepalen wat de lengte van dit project is en hoeveel brandwachten u wilt inschakelen. Wij geven u hier uiteraard altijd een vrijblijvend advies voor. 


Bent u op zoek naar een brandwachten voor een doorlopende of lange klus? Dan kunt u ook bij ons terecht. Samen met u zoeken wij graag een passende oplossing. Ook voor klussen in de horeca, zorg, bouw en op tv- en filmlocaties kunnen wij u helpen.Service van De Groot Brandwachten

Bent u op zoek naar Rijksgediplomeerde brandwachten die u kunt inzetten voor een project in de staalindustrie? Dan bent u aan het juiste adres bij De Groot Brandwachten. Al onze brandwachten zijn volledig Rijksgediplomeerd en wij hebben jarenlange ervaring. Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft of om een aanvraag te doen.