MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Brandpreventie

Brandpreventie is ontzettend belangrijk voor bedrijven. Je wilt natuurlijk dat iedereen veilig kan werken én het is ook nog eens verplicht volgens de wetgeving om in elk bedrijfspand, van kantoor tot fabriekshal, vluchtroutes aan te duiden en brandpreventiemiddelen te installeren. Hiervoor zijn zowel de pandeigenaar als werkgever verantwoordelijk.


Onder de noemer “brandpreventie” hoort zowel het voorkomen van een brand door de juiste alarmsystemen, rookmelders en sprinklersystemen te installeren, als het in de kiem smoren van een beginnende brand met blusmiddelen. 


Welke stappen kunnen bedrijven zetten qua brandpreventie?

Zoals hierboven vermeld, zijn zowel de bedrijfseigenaar als de pandeigenaar verantwoordelijk voor de juiste brandpreventie in een gebouw. Afhankelijk van het soort pand, zijn er andere regels qua brandpreventie. 


In het Bouwbesluit 2012 zijn de regels per type gebouw duidelijk opgelijst. Het Bouwbesluit 2012 vervalt in 2022 en wordt het Besluit bouwwerken leefomgeving of Bbl. In het Bouwbesluit 2012 of de Bbl staan voorwaarden over het aantal rookmelders/alarmen/sprinklersystemen/droge blusleidingen die moeten worden opgehangen om een brand te voorkomen en het aantal verplichte vluchtroutes. De regelgeving over het controleren en testen van deze brandpreventie producten wordt ook vermeld. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de wet- en regelgeving om de kans op brand te voorkomen. 


Als uw bedrijf werkt met gevaarlijke stoffen, is het ook belangrijk om deze volgens de wetgeving op te slaan zodat er niets mis gaat. Zorg er ook voor dat iedereen die met deze stoffen omgaat, weet hoe hij of zij ermee moet werken. Zo worden branden voorkomen. 


Hoe kan De Groot Brandwachten helpen met brandpreventie?

Uiteraard kan het gebeuren dat een brandmeldinstallatie (BMI), zoals de rookmelders, alarmen of het sprinklersysteem niet functioneert, bijvoorbeeld door een storing of werkzaamheden aan het systeem.


Tot zo’n systeem weer werkzaam is, is het verplicht (door de brandweer, gemeente en de verzekeringen) om -afhankelijk van de grootte van het bedrijfspand - één of meerdere Rijksgediplomeerde brandwachten in te huren die als het ware de functie van de brandmeldinstallatie overnemen. U wilt immers niet dat er een brand uitbreekt terwijl een BMI het niet doet! 

24/7 bereikbaar 24/7 bereikbaar

Of het nou 's avonds, door de week of in het weekend is. Bel ons gerust voor advies, een prijsopgave of informatie.

Rijksgediplomeerd Rijksgediplomeerd

Onze brandwachten zijn rijksgediplomeerd en voorzien van een breed scala aan certificaten. Erkend door gemeente en verzekeraars.

Brandwachten in heel Nederland Leveren in heel Nederland

Van Groningen tot Maastricht. Onze brandwachten komen door het hele land. We leveren ook brandwachten buiten Nederland.

Brandwacht is snel ter plaatse Snel ter plaatse

Heeft u met spoed brandwachten op locatie nodig? Regelen wij! Onze brandwachten zijn binnen 2 uur aanwezig op locatie.

Waarom een brandwacht huren bij De Groot Brandwachten?

Als brandpreventie maatregel bij een storing of onderhoud van de brandmeldinstallatie, heeft elk bedrijf brandwachten nodig. De brandwachten van De Groot Brandwachten zijn rijksgediplomeerd en dus erkend door gemeente en verzekeraars. Onze brandwachten zijn opgeleid door de brandweer en weten welke stappen moeten worden gezet als het aankomt op brandbestrijding en brandveiligheid. Het overgrote deel van onze brandwachten zijn trouwens actief als vrijwilligers bij brandweerkorpsen. 


Wilt u een brandwacht huren? Neem dan snel contact met ons op! 

Contact opnemen    Offerte aanvragen


Service van De Groot Brandwachten

Heeft u vragen? Dan kunt u ons 24/7 bereiken via 078 - 645 2257 of ons e-mailen op info@degrootbrandwachten.nl. We helpen u graag.