MENU   

Bel 24/7:

078 645 2257

Werken als zzp Brandwacht?

Als je opgeleid bent tot Rijksgediplomeerde brandwacht kun je er voor kiezen om op ZZP basis te werken. Wanneer je een ZZP brandwacht bent, is het mogelijk om te solliciteren bij De Groot Brandwachten. Als het een match is zullen wij je opnemen in onze omgeving voor werknemers. Vanaf dat moment kun je er zelf voor kiezen welke klussen je op welk moment aanneemt en meteen aan het werk!


Welke opleiding heb ik nodig om zzp brandwacht te worden?

Om te werken als zzp brandwacht, is het belangrijk dat je kennis hebt van brandpreventie en brandbestrijding, zodat je weet wat je moet doen in heel veel verschillende situaties. Er zijn twee soorten brandwachten; industrieel brandwachten en Rijksgediplomeerde brandwachten. De Groot Brandwachten werkt enkel met Rijksgediplomeerde brandwachten als zzp’ers.


Opleiding tot rijksgediplomeerde brandwacht

Een opleiding tot Rijksgediplomeerde brandwacht houdt in dat je moet kunnen aantonen dat je praktijkervaring hebt bij een brandweerkorps en daar ook daadwerkelijk actief bent geweest. Hierdoor heb je dus veel praktijkervaring met brandpreventie, brandbestrijding, incidenten met gevaarlijke stoffen en hulpverlening. 


Om veilig inzetbaar te blijven moeten Rijksgediplomeerde brandwachten zich wel regelmatig opnieuw laten keuren. Voor sommige klussen worden zelfs enkel Repressieve Rijksgediplomeerde brandwachten ingezet; dit zijn brandwachten die nog steeds werken of vrijwilliger zijn bij een brandweerkorps, wekelijks opleiding volgen én medisch gecheckt worden. 


De Groot Brandwachten is altijd op zoek zijn naar Rijksgediplomeerde brandwachten met minstens Manschap A. Bekijk onze ‘brandwachten vacatures’-pagina en meld je aan!

Hoe kies ik welke zzp brandwacht klussen ik wil doen?

Als zzp’er heb je verschillende opties om klussen te vinden. Zo kun je zelf op zoek gaan naar zzp opdrachten voor brandwachten via vacaturesites óf aanmelden bij een brandwacht organisatie.


Als je ervoor kiest om te solliciteren bij De Groot Brandwachten als zzp brandwacht en je wordt aangenomen. zul je worden opgenomen in ons bestand van brandwacht zzp’ers. 

Onze werkwijze

Onze werkwijze ziet er als volgt uit; Wij werken met honderden brandwachten op locaties overal in Nederland die in ons bestand staan. Sommige van onze brandwachten werken aan lange klussen bij een klant, anderen nemen liever korte klussen aan. Alles is mogelijk! 


Als we een nieuwe klus hebben, dan wordt deze uitgezet op onze eigen app. Alle brandwachten in ons bestand zien deze klussen en kunnen aangeven of ze geïnteresseerd zijn. Wij proberen altijd een goede match te zoeken tussen de klant en de klus. Maar als zzp brandwacht kun je je dus gewoon aanmelden voor klussen van jouw voorkeur. Jij kunt kiezen! 

Uurtarief

Het uurtarief voor de klussen is afhankelijk van de klus en van de diploma’s en certificeringen die jij kunt voorleggen. Gelukkig zie je meteen het uurtarief in de app. Handig, toch? 

Enthousiast geworden?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als zzp brandwacht? Vul dan snel je diploma’s en kwalificaties in op onze ‘brandwachten vacatures’-pagina. Dit zijn de functie-eisen:

  • Rijksgediplomeerde zzp brandwacht met minimaal een Manschap A diploma

  • Rijbewijs + eigen vervoer

  • Diploma VCA VOL of EX-OX-TOX is een pré

  • Geen justitieel verleden


Wij staan ook altijd open voor andere specialisten binnen het vakgebied zoals zzp mangatwachten, veiligheidskundigen of bhv’ers.


Wij ontmoeten je graag!